Afonia

Submitted by admin on dc., 13/07/2016 - 09:59
Afonia

Alexander era un actor australià que va veure perillar la seva carrera per problemes d'afonia recurrents. Va ser capaç d'entendre l'afonia com a símptoma i no com a causa. Veient l'afonia com a símptoma no es busquen solucions a curt termini ni locals sinó que es tracta l'excés de tensió localitzat en una part del cos com un desequilibri que només es pot solucionar reeducant-se a nivell global i garantint que una falta o l'excés de to muscular general, una mala postura permanent o una respiració altament interferida afectin repetidament els plecs vocals -músculs productors del so-, la laringe -receptacle- , l'acte de parlar en sí -acció, emoció, voluntat.

Mestres, cantants, actors, periodistes utilitzen la veu com a eina de treball. Han dedicat moltes hores, esforços i diners a la seva formació però no han treballat la manera d'utilitzar el seu cos i la veu de manera correcta, no tenen eines per prevenir el mal ús que puguin fer de l'acte de parlar i són grans desconeixedors que els plecs vocals són músculs que no estan aïllats sinó que es troben en xarxa amb la musculatura de la resta del cos.

Les solucions que se'ls dóna són de reforç local d'aquesta musculatura però un bon professional hauria de saber entendre que la xarxa muscular no es pot treballar localment ficant pedaços, sinó que aquest treball local hauria de venir acompanyat d'una reeducació general de l'organisme. Si es treballa localment sense reeducar-nos globalment només estem preparant el terreny perquè apareguin noves descompensacions a llarg termini.

Però no només som un organisme fisiològic sinó que les nostres emocions i desitjos determinen l'acte de parlar. La tècnica alexander permet aprendre les eines per avaluar com responem davant de l'estímul de parlar i de deixar-nos-hi respondre d'una manera diferent i nova. Es tracta d'un procés lent i profund que et fa avançar per un camí ferm i segur.

Està a les teves mans decidir si vols tapar un problema o solucionar-lo d'arrel.