Tècnica Alexander

La gravetat

Submitted by admin on dt., 23/10/2018 - 12:07

Una de les moltes maneres que hi ha d'explicar la Tècnica Alexander, és senyalant que és una manera d'aprendre a deixar d'interferir amb els mecanismes que responen a l'estímul de la gravetat mitjançant una resposta de desplegament cap amunt.

Això va ser corroborat pel Dr. Roger Tengwall l'any 1981 en una dissertació doctoral sobre "Human Postural Behaviours".

Ener

Submitted by admin on dc., 19/09/2018 - 13:03

Podríem dir que la Tècnica Alexander és una pretècnica. Té que a veure amb la manera que ens preparem per l'acció.

Gràcies a les experiències que hem viscut, abans de fer qualsevol activitat (seure, caminar, etc.), el cervell ha fet una representació del nostre cos i fa uns ajustos musculars preliminars i preparatoris per l'activitat en qüestió.

Però com que els hàbits s'han convertit en tan familiars, ja no notem les tensions innecessàries que hem introduït en aquestes preparacions.

El premi Nobel de medicina Nikolaas Tinbergen i la Tècnica Alexander

Submitted by admin on dt., 11/09/2018 - 21:45

Nikolaas Tinbergen va ser professor de Comportament Animal a la Universitat d'Oxford. Va sentir parlar de la Tècnica Alexander però ell mateix explica que era una mica escèptic sobre les explicacions que li donaven. Però el que li explicaven semblava tan extraordinari que va decidir donar a la Tècnica el benefici del dubte. I així, ell, la seva dona i una filla van decidir provar la Tècnica Alexander, òbviament anant cadascú a un professor Alexander diferent.

TÈCNICA ALEXANDER I L'EQUILIBRI

Submitted by admin on dl., 09/07/2018 - 21:30

Tothom d'una manera o altra, busca l'equilibri en les seves vides. Equilibri entre el treball i l'esbarjo, una dieta equilibrada, una ment equilibrada, etc.

La Tècnica Alexander ens ofereix una manera pràctica per explorar el nostre equilibri començant per analitzar i millorar el nostre equilibri psicofísic.

També ens ajuda a modificar els hàbits conscients o subconscients que alteren el nostre equilibri a la vegada que refinem la propiocepció i la nostra consciència cinestèsica.

Disciplines orientals - Tècnica Alexander

Submitted by admin on dl., 09/07/2018 - 21:21

Molta gent troba paral·lels entre la Tècnica Alexander i el pensament Zen. Prioritzar el procés més que el fi, és un component essencial de moltes disciplines espirituals d’Orient, entre elles el Zen que focalitza l’atenció a la respiració i a la postura corporal.

La genialitat d’Alexander consisteix que va descobrir un mètode pràctic per resoldre els problemes d’equilibri dels humans.

Va descubrir un principi organitzatiu que constitueix el nucli de nosaltres mateixos.

Viure el present

Submitted by admin on dl., 18/06/2018 - 21:12

Normalment ens diuen que hem d'aprofitar el temps. Nosaltres creiem que seria millor dir que hem de viure plenament el temps. Com s'aconsegueix això? Doncs vivint el moment present d'una manera oberta i conscient.

És aquí a on la Tècnica Alexander ens dóna eines per estar connectats amb el moment present. Aprenem a expandir el camp de la consciència incloent-hi certes relacions claus amb el cos (cap, coll, esquena i extremitats) mentre fem qualsevol activitat (caminar, fer esport, parlar, tocar un instrument, etc.)