Testimonis

 • Rossend Closa

  Submitted by Rossend Closa on dl., 19/06/2017 - 18:43
  Rossend Closa

  "Hola, soc en Rossend dels trabucaires del  Tro-Gros de Súria.

  Un dels plaers de la meva vida és sortir a caminar per la muntanya. No sé com va ser però em van començar a fer molt mal els peus i vaig intentar resoldre-ho amb plantilles però no va acabar de funcionar. 

  Vaig arribar a un punt que no caminava perquè em fotien tant mal els peus que sortir a caminar era un martiri.

  Després d'un any de classes de Tècnica Alexander, torno a caminar 2-3 hores diàries per muntanya sense cap problema. Hem corregit postures i també em trobo més segur de mi mateix.

  Gràcies Víctor"

 • Verònica S.

  Submitted by admin on dg., 30/04/2017 - 21:05
  Verònica_testimoni

  "Vaig començar amb la Tècnica Alexander com aquell que viatja a un país desconegut, sense saber ben bé que m'esperava; tenia algunes referències però cap havia reflectit el que de fet em trobaria. Només sabia que treballaríem amb el cos, però si bé és veritat que durant la sessió treballem amb ell, la nova manera de col·locar-lo i les noves referències que es descobreixen van més enllà d'uns canvis mecànics i ressonen en indrets més profunds que els músculs i les articulacions. Canviar la posició del meu cos fa que per força canviï la meva manera de percebre'm. Quan gràcies a això canvio o em qüestiono la meva manera de percebre'm estic utilitzant una eina física que, per una banda, es veu beneficiada i, per l'altre, m'ajuda a arribar a la meva ment i a la manera com em relaciono amb ella. Per a mi això va ser una descoberta d'un gran valor i és el que m'anima i m'empeny a explorar la tècnica, agraïda pel fet que en l'intent de millorar unes tensions musculars, m'enduc un vincle més natural i més harmoniós amb mi mateixa.

   

  Poques vegades m'han ensenyat a valorar tant el fet de "deixar de fer", despullant-me de tensions i hàbits que no necessito per descobrir l'autèntic espai del meu cos, "el meu espai"; a fer de l'amabilitat una actitud física; a redescobrir-me des de la serenitat i no pas des dels hàbits i ni des de sobre anàlisi.

   

  De seguida es fa palès que integrar el que la tècnica ofereix demana un temps. Temps per permetre'ns descobrir, temps per permetre'ns assaborir, temps per absorbir la nova experiència a la pròpia pell. Per aquest motiu vull agrair l'acompanyament en aquest viatge als professionals que ens oferiu la vostra saviesa i la vostra experiència, és gràcies a vosaltres que aquesta nova vivència de l'ésser és possible. En el meu cas, gràcies de tot cor a la Míriam, perquè la seva amabilitat, delicadesa i professionalitat embolcallen i enriqueixen cada trobada."

  Una abraçada! Feliç dia

  Verònica

   

 • Mireia Vila

  Submitted by Mireia Vila on ds., 04/03/2017 - 16:26
  Mireia Vila

  Recordo la sensació al sortir de la primera classe de Tècnica Alexander: vaig sortir volant, amb més amplitud, lleugeresa...

  Des de llavors, amb paciència i l'ajuda del Víctor, he anat prenent consciència i veient quantes tensions innecessàries hi havia en la meva postura diària. Començant per aquí, cada dia he notat canvis i he descobert les possibilitats del meu cos. 

  Sóc músic i ara començo a aplicar aquesta nova consciència a l'hora de tocar. Les possibilitats, sensacions i millores en els resultats són molt evidents. Ara paciència i constància per desaprendre uns mals hàbits que tinc integrats molt endins. Però només el camí ja és increÏble!!! 

 • Fernando González

  Submitted by Fernando González on dt., 15/03/2016 - 15:16

  Vaig partir un ictus el juliol de 2014: la conseqüència, una pèrdua considerable de la mobilitat esquerra.

  Em van parlar meravelles de la Tècnica Alexander però jo era reticent a provar-ho. Tot això de treballar des de la consciència per la recuperació, no m'ho creia. La meva mentalitat era fer exercicis amb canya per enfortir el meu cos. Al final, l'agost de 2015 faig decidir fer un intensiu de la tècnica. Vaig fer 20 classes, aproximadament. Ara, continuo amb 2 o 3 classes setmanals.

   Resultats:

       · Sóc autònom a casa (abans no ho era)
       · Augment molt considerable de l'equilibri corporal
       · Sóc més flexible, camino molt millor i no em canso tant
       · Al carrer no vaig agafat de la meva dona (com passava abans), només vaig amb la ajuda d'un bastó
       · Se m'ha corregit el peu dret (estava torçat, havia de visitar el podòleg el setembre del 2015)
       · Des de jove tenia l'esquena geperuda. Ara, la tinc recta o com diu la meva mestra, organitzada.

  He d'agrair a la Míriam el meu progrés, la veritat no m'ho pensava. Jo tinc 76 anys i pensava que la recuperació venia des de la força però m'he donat que el poder està en la ment. Si podem fer exercicis enèrgics i sobretot, amb consciència i amb una forma correcta, la persona s'enfortirà encara més, d'una manera més saludable.

  Fernando González

 • Sandra Bossy

  Submitted by Sandra Bossy on dl., 14/03/2016 - 13:39
  Sandra Bossy

  Després de 10 lliçons puc dir categòricament que aquesta tècnica és un gran regal que et fas a tu mateix. Estem adreçant la meva tensió a l'esquena, que ha millorat molt gràcies a la gradual integració de tècniques corporals i a estar recopilant informació sobre la manera com puc usar el cos respectant la manera com està dissenyat per funcionar. Sona com una obvietat però amb les classes te n'adones que no sempre estàs utilitzant el cos d'una manera coherent. És com anar redescobrint a poc a poc el potencial de base que tens, trobar-te que vas sintonitzant amb el cos. M'atrau la simplicitat d'això -i la implicació que té de prevenció de posssibles dolències. 

  Les classes són amables, respectuoses, de fet són allò que com a alumnes estem aprenent a ser envers el nostre cos. Entra en joc sens dubte l'aspecte psicològic al mateix temps que l'aspecte físic. La sensació d'expansió física comporta de manera automàtica una disposició més oberta envers el que t'envolta - d'això començo a veure'n la possibilitat, diguem que en tinc la llavor, i segur, seguríssim, que aniré collint els fruits.

 • Chucho Díaz

  Submitted by Chucho Díaz on dj., 21/01/2016 - 19:37
  Chucho Díaz

  Hola, sóc el Chucho Díaz; sóc músic, ballador, poeta, educador.

  He realitzat deu classes amb en Víctor Pedrol durant la tardor de 2015 i us explicaré el què he après en aquestes classes.

  La sensació més interessant a cada sessió és el fet d'alliberar tensions en moments concrets a partir de les direccions que m'indica en Víctor. El treball de relaxació i a la vegada concentració que demanen les classes ajuden a agafar conciència dels moviments i esforços innecessaris i dels punts on el cos en comptes d'estirar-se i allargar-se més aviat es contrau.

  Després de cada classe em sento més lleuger, amb el cos més alliberat de tensió i, amb el pas de les setmanes, amb el compromís i la necessitat de sentir els moviments i d'observar què necessito en cada moment i en cada moviment que executo.

  Com que em dedico a la música i a la docència he obert el camí per aprendre a desenvolupar les meves tasques habituals amb una major consciència corporal i buscant alliberar el meu cos de postures i tensions prescindibles que habitualment em fan mal.