La gravetat i la Tècnica Alexander

La terra està sotmesa a la força de la gravetat. Això vol dir que qualsevol massa que es trobi en el camp gravitatori terrestre estarà sotmesa a una força dirigida cap al centre de la terra, és a dir, cap avall.

En conseqüència, els éssers humans també estem sotmesos a la gravetat, i això des de temps immemorials. Això implica que hem evolucionat com a espècie dins d'aquest camp i que en conseqüència és lògic suposar que estem biològicament adaptats per viure en equilibri dins d'aquest camp gravitatori.

Precisament Alexander va comprovar, experimentalment, que l'evolució ens ha dotat d'un mecanisme que permet aquest equilibri. El que passa és que les exigències de la societat moderna ha fet que desenvolupem hàbits inconscients que interfereixen amb aquests mecanismes i sembla que la vida s'ha convertit en una espècie de batalla perduda contra la gravetat.

Doncs bé, la Tècnica Alexander ens dóna eines per descobrir que la batalla no és contra la gravetat, sinó en contra de nosaltres mateixos.

Aprens unes habilitats per permetre que la gravetat es converteixi en el nostre aliat, sigui quin sigui l'activitat que fem. Simplement es tracta de fer-nos conscients de les interferències que fem, per deixar-les de fer i estimular a la vegada una resposta interna d'expansió

Jordi Pla

Víctor Pedrol ☎ 656 697 310┋ victor@gorramusca.cat 

Míriam Gómez ☎ 679 308 156 ┋ miriam@alexanderbcn.cat 

Jordi Pla ☎ 647 915 597 ┋ jpla@xifro.com