La Tècnica Alexander: el què és i el què no és

La Tècnica Alexander és un mètode que proposa, davant de qualsevol estímul, parar de fer la resposta habitual per obrir la possibilitat a respondre mitjançant una direcció i control conscient.

La Tècnica Alexander ens ajuda a ampliar el camp de consciència de manera que prioritzem el que fem constantment per sobre de l'objectiu que volem aconseguir.

A vegades resulta interessant a fi efecte de clarificar de què es tracta, senyalar allò que la Tècnica Alexander no és.

· No és una teràpia, ja que no busca solucionar una dolència concreta, com pot ser una mal d'esquena. El que busca és deixar d'interferir amb els mecanismes naturals de l'organisme que regulen l'equilibri i estimular una resposta com un tot. Les millores que s'aconsegueixen al llarg del procés són un efecte secundari de la òptima organització neuromuscular.

· No és una forma d'aconseguir bona postura, ja que la postura ens remet a quelcom estàtic. En tot cas, podríem dir que el que busca és la postura en el moviment, és a dir, l'equilibri entre mobilitat i estabilitat.

· No és una Tècnica de relaxació. Per viure necessitem un adequat to muscular. En la Tècnica Alexander, la tensió no es veu com una cosa dolenta, sinó en tot cas, com una forma d'energia que s'ha de redirigir i redistribuir.

Tipus d'article

Víctor Pedrol ☎ 656 697 310┋ victor@gorramusca.cat 

Míriam Gómez ☎ 679 308 156 ┋ miriam@alexanderbcn.cat 

Jordi Pla ☎ 647 915 597 ┋ jpla@xifro.com