Sistema antigravitatori humà per Frank Pierce Jones

Frank Pierce Jones que va ser un mestre de Tècnica Alexander, utilitzant la fotografia d'imatge múltiple, tècniques electromiografies, rajos X i altres recursos, va demostrar que la modificació de l'equilibri del cap que s'aconsegueix amb la Tècnica Alexander, afavoreix i estimula el que ell denomina "sistema antigravitatori humà".

La Tècnica Alexander afavoreix l'extensió dels músculs de la columna que normalment estan excessivament contrets, amb el resultat que la posició vertical o desplegada cap amunt compta amb el suport d'un millor equilibri dels sistemes esquelètic i muscular.

Aquest equilibri és reflex en un millor to muscular, amb la corresponent expansió de la columna. En aquesta expansió juga un paper clau els discos intervertebrals, replets de fluid.

Quan els músculs i els ossos comencen a funcionar de forma equilibrada, disminueix la pressió indeguda sobre els discos i possibilita la seva expansió.

Possiblement, aquest fenomen constitueix un dels principals factors que donen lloc a l'experiència cinestèsica de lleugeresa i l'augment d'estatura que caracteritzen els efectes de la Tècnica.

Jordi Pla

Víctor Pedrol ☎ 656 697 310┋ victor@gorramusca.cat 

Míriam Gómez ☎ 679 308 156 ┋ miriam@alexanderbcn.cat 

Jordi Pla ☎ 647 915 597 ┋ jpla@xifro.com